Det lilla bageriet på strandpromenaden - Jenny Colgan

Polly hade allt: jobb, bostad och pojkvän. En konkurs senare är hon alldeles ensam och när hon flyttar till ett rum ovanpå ett nedlagt bageri i en fiskeby återupptar hon sitt största intresse. Snart sprids doften av hennes nybakade bröd över strandpromenaden. Givmilt delar hon det med en skadad lunnefågelunge och de nyfunna vännerna, fiskaren Tarnie och hans besättning.
 
Pollys buttra hyresvärdinna driver ortens bageri, men hennes bröd blir sämre för varje år som går, och hon känner sig hotad när allt fler föredrar Pollys bröd. Fast besluten att nå dit hon vill utan att trampa på någons tår tar Polly små men lyckosamma steg framåt. Och när hon får kontakt med den hemlighetsfulle biodlaren Huck och hans stormrike vän Reuben tar ett nytt kapitel i hennes liv sin början.
 
Kommentar:

Det lilla bageriet på strandpromenaden är en bok som många talat varmt om, och efter att ha läst den så förstår jag inte alls varför. Det här är inget annat än en vuxenifierad barnbok. Det här är enkelt och naivt, och inte särskilt välskrivet. Det är korkade karaktärer, en korkad handling, och det finns ingen som helst kemi eller attraktion mellan Polly och hennes män. De håller handen. Sen är de typ ihop. Rodnar lite, som fjärdeklassare. Barnbokskyskt. Och sen pratar han inte med henne på flera veckor. Och Polly förstår ingenting. Hon bara bakar bröd och finner sig i allt. Det blir inte mer kemi med nästa snubbe heller. Och Polly fattar fortfarande inget. Och den där lunnefågeln? Det är så töntigt så jag dör.

 
Jag hatar det här. Det är så dåligt. Men en uselt skriven bok kan ändå vara någorlunda underhållande när hjärnan absolut inte orkar med något annat. Jag läste trots allt ut den. Fast om man då gillar isolerade små byar och caféer läs då hellre exempelvis Ali McNamaras Breakfast at Darcy´s som är betydligt bättre och mindre fånig.
 
Fakta:
Förlag: Massolit
Antal sidor: 410
Utgivningsår: 2016
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är Västmanländskans bokblogg
#1 - - Hanna Frost:

Tack Lotta för att du räddat mig från denna bok! Den var farligt nära att slinka ner i min shoppingkorg igår som årets lättsmälta bidrag i semesterkollektionen. Nu kan jag med gott samvete ersätta den med en burk sockervadd 😊

#2 - - Anonym:

Håller verkligen inte med på någon punkt. Tycker det är positivt med en historia där huvudpersonen inte gör rätt hela tiden utan gör de misstag som vi flesta gjort i livet. Och en tam lunnefågel är bara uppiggande.

#3 - - Sara :

Åh, vad jag håller med! Tänkte att jag skulle lyssna på ljudboken och efter att ha kommit typ halvvägs gav jag upp - både uttråkad och irriterad. Så går det när jag tänker "jag kanske ska ge det där med feelgood en till chans ändå..."

Svar: Men Sara, ge feelgood en chans ändå! Det här är en liten smutsfläck i feelggod-genren som du får bortse ifrån... ;)
Lotta - hyllan

#4 - - Frida:

HAHA! bästa recensionen jag läst.

Påminner om hur jag tänker om fifty shades. Hoppas jag inte håller med dig för jag köpte boken igår. Men jag avskyr böcker med hålla handen sen ihop och mesiga korkade karaktärer så hoppet är inte stort!

😁

#5 - - Åsa:

Hej Lotta. Om du vill ha en recensions-ex av min nya bok Gloria, inbundet, så mejla mig adressen på gloriateamet@gmail.com
Det har inte gått ut några exemplar alls, har jag förstått, och detta tar jag nu tag i :)

#6 - - Camilla:

Åh jag tyckte detta var en riktigt härlig feelgood-bok. Mysig och lättsam!