Det du inte minns - Harriet Lane

När Ninas och Emmas vägar av en slump korsas uppstår en trevande vänskap som för alla utomstående ter sig obegriplig. Emma är hemmafru med en tvåårig son och ännu ett barn på väg, har gett upp sin spännande karriär inom tv och känner sig nedstämd, låst och ensam.
 
När Nina, den begåvade konstnären, sval, sofistikerad och välbeställd, sträcker ut en hand är det som en livboj för en drunknande. Emma är tagen av Nina, överväldigad och tacksam över hennes intresse. Det dröjer inte länge innan hon betraktar Nina som en god vän.
 
Men vad Emma inte minns är att de en gång för länge sedan kände varandra. Nina har däremot inte glömt.
 
Kommentar:

Här kommer det att spoilas så läs inte vidare om du inte vill veta mer om boken.

Alltså, det här är rätt så bra till att börja med. Nina vill hämnas på Emma för saker som hänt i det förflutna. Hon stjäl Emmas plånbok, och låtsas hitta den. Hon stjäl Emmas barn, och låtsas hitta honom. Och så börjar deras vänskap. Stämningen byggs gradvis upp och man bara väntar på att någon crazy-kaninkokargrej ska inträffa.
 
Men så tar boken bara slut. Poff. Vad hände? Det här kan möjligen vara världshistoriens sämsta slut (bortsett från En dag, men där det var ju trots allt ett slut fastän det var skit). Det här är knappt ens ett slut. Jag tycker inte man FÅR göra så här mot sina läsare.
 
Och det är egentligen inte bara det otydliga och ofärdiga slutet jag kan klaga på, jag tycker också att hela Ninas motiv till att förstöra för Emma är i tunnaste laget. Där måste det också gömma sig mer bakom än vad som framkommer. Jag bara väntade på att mer saker skulle avslöjas, men icke.
 
Nej du Harriet Lane, det här blir ett stort fett minus i betyg. Med ett acceptabelt slut hade det kunnat bli en trea men jag gillar inte alls att bli lurad på det här sättet. Öppna slut, otydliga slut, helt okej även om det inte är mina favoriter, men att inte avsluta alls det går bara bort.
 
Fakta:
Originaltitel: Her
Förlag: Lind & Co
Antal sidor: 276
Utgivningsår: 2016
 
Finns på Bokus och Adlibris.
 
 
 
#1 - - Joelinda:

Underbart! Att läsa din recension, alltså. Mindre kul att lägga ner tid och kanske pengar på en bok som inte ens uppfyller baskraven.

#2 - - Challizz:

Underbart med en bokrelaterad bok!

Kika gärna in på min blogg och följ mitt arbete med min första och väldigt viktiga bok, har precis börjat, men den här boken kommer vara nåt utöver det vanliga som berör oss alla! Arbetet med boken sker i samarbete med en journalist/fotograf utbildad väninna samt personer som upplevde det som vi skriver om! Författaryrket är min dröm och jag kommer kämpa till sista blodsdroppen för att nå mitt mål!
Utöver detta skriver jag även om min kamp mot ätstörningen och hur jag kämpar mot att få ett bättre och friskare liv, där skrivandet är min räddning ur det mesta! :)

Lämna gärna en hälsning och länka till era bloggar med! :) Eller lämna mig en liten födelsedagshälsning så blir jag också glad! ^^

#3 - - Challizz:

Bokrelaterad BLOGG skulle det stå, haha! Sorry, lite trött så här mitt i natten ^^

#4 - - Camilla:

Jag har precis läst ut den och instämmer helt med dig. Det är därför som jag nu surfar runt på boken för att se om någon upptäckt något som inte jag gjorde. Absolut svagt motiv och abrupt meningslöst slut.