Kvinnan som stal mitt liv - Marian Keyes

Stella Sweeney är hemma i Dublin efter att ha levt ett drömliv i New York i ett år. Hon har rest runt i USA och gjort PR för sin enormt framgångsrika självhjälpsbok. Pratshower och lyxhotell, fina middagar och beundrare. Men nu är hon tillbaka i vardagen med en smäll och har ingen aning om vad hon ska skriva om härnäst. Hur ska hon komma ur skrivkrampen?
 
Stella lämnade inte New York på topp. Varför hade hon så bråttom tillbaka till Irland? Vem är det som håller på och ringer henne? Stella vill återigen bli kvinnan som hon brukade vara. Men kan hon? Och borde hon verkligen?
 
Kommentar:

Det är åtta år sen Marian Keyes kom ut med en bra bok. (Är det någon där?). Hon har skrivit böcker under de här åtta åren, bland annat En förtjusande manOväntat besök på Star Street och Hemligheten på Mercy Close men ingen av dem var särskilt bra.

 Men jag slutar aldrig hoppas. Jag kände inför Kvinnan som stal mitt liv att hon kanske hade bearbetat allt det jobbiga, tagit sig ur sina depressioner, berättat färdigt om alla sina svårigheter, fått en nytändning och skrivit något bra. Men tyvärr inte, det här är en alldeles för lång, alldeles för rörig och alldeles för ointressant historia.
 
Och så blir jag lite ledsen. För jag tror hon ser sig själv i Stella Sweeney. Stella som har skrivkramp, som hamnar på sjukhus i ett komaliknande tillstånd och inte kan uttrycka sig. Och då skäms jag lite, för att jag önskar mig den glada och roliga Marian som kunde skriva så bra böcker tillbaka. 
 
Kvinnan som stal mitt liv är inte lika tung och har inte har samma mörker och tråkigheter (självmord, alkoholism, depression) som hennes förra böcker, men det är inte en upplyftande eller särskilt bra bok. Det finns ingen gnista, den är blek, den är väldigt rörigt skriven. Ungefär som Kvinnan som gick till sängs i ett år möter Fifty Shades of Grey
 
Fakta:
Originaltitel: The Woman Who Stole My Life
Förlag: Norstedts
Antal sidor: 435
Utgivningsår: 2015
 
Finns på Bokus och Adlibris.
#1 - - Nelly:

Ånej vad tråkigt!! Jag hade hoppats få läsa en positiv recension så jag kunde återvända till mingamla chic.lit drottning som jag brukade älska men jag har tappat lusten efter de senaste tre böckerna. De blir tyvärr bara sämre och sämre och det är så trist eftersom hon brukade skriva så bra. Usch. Nu har jag gett upp hoppet.

Svar: Chick lit var det länge sen hon skrev tycker jag... jag vet inte vad man ska klassa hennes nyare böcker som. Men jag har inte gett upp hoppet. Jag kommer fortsätta läsa.
Lotta - hyllan

#2 - - Boklusen:

Vad trist! Har reserverat den på biblioteket. Nu ska jag gå in och ta bort den reservationen. Har så mycket annat jag vill läsa. Tur att jag läste detta!

#3 - - Anna:

Skriver om den imorgon. Jag har lyssnat en hel vecka ...

#4 - - Julia:

Vad synd! Tror dock jag kommer läsa den ändå men skjuter nog fram den ett tag och väljer några andra böcker före.