Systrarna Tides sista sommar - Hannah Richell

När Dora upptäcker att hon är gravid inser hon att hon måste konfrontera sitt förflutna för att få ro. Den mörka hemlighet som ledde till att familjen splittrades för tio år sedan vägrar lämna hennes tankar. Hon återvänder till Clifftops, huset högt uppe på en klippa utefter Dorsets dramatiska kust, för att bringa klarhet i vad som hände. Ingenting i huset har ändrats sedan hon lämnade det och hon kan fortfarande höra ekot av den fruktansvärda sommardagen när livet slogs i spillror.
 
Kommentar:

Familjehemligheter, lögner, och en fruktansvärd tragedi är själva centrum i den här boken om systrarna Tide. Eller egentligen handlar det om hela familjen Tide. Berättarrösterna är systrarna Dora och Cassie och modern Helen, och historien växlar mellan dåtid och nutid. Bit för bit avslöjas vad som hände den där dagen när familjen splittrades.

Den här boken läste jag helt utan förväntningar, ett spontanköp utan någon särskild eftertanke, och jag blev överraskad av hur bra den var. Den är smart skriven, den är intensiv och suggestiv, och väldigt obehaglig rent känslomässigt. Jag känner för alla karaktärerna, sorgen, skulden, hur fel allt kan bli, och hur snabbt livet kan förändras. Hur kan man förlåta, och hur kan man försonas?
 
Fängslande, överraskande och en väldigt bra debut av Hannah Richell.
 
Fakta:
Originaltitel: Secrets of the Tides
Förlag: Månpocket
Antal sidor: 422
Utgivningsår: 2015
Första meningen: Ett halvtomt tåg skramlar fram genom fält och ängar mot staden som breder ut sig i grå betong.
 
Finns på Bokus och Adlibris.

#1 - - Soffan:

Var verkligen superbra och kul att se ett sådant kvinnoporträtt. Har du några andra liknande böcker att rekommendera?

Svar: Nja... inga som är direkt lika den här. Det finns lite av Kate Morton (men Kate Morton är inte alltid bra), just när det gäller det förflutna som möter nutiden. Men när det gäller kvinnoporträtt av den typen kvinnor som inte är perfekta utan ganska knepiga och svåra att tycka om - fast som jag älskar - så testa Lionel Shriver.
Lotta - hyllan