Maze runner - James Dashner

När Thomas vaknar upp i en hiss minns han ingenting, bara sitt eget namn. När hissdörrarna öppnas möter Thomas en stor grupp tonårskillar, som liksom han själv har fått sina minnen raderade. De är inlåsta i ett stort område som omges av höga stenmurar.

Allt de vet är att dörrarna till en enorm labyrint öppnas varje morgon, och varje kväll stängs de. Labyrinten myllrar av dödliga faror, och väggarna i den flyttas dessutom varje natt.På något sätt måste de försöka hitta ut, men hur?

Då händer något oväntat - Teresa skickas dit. Hon är den första tjejen någonsin som kommit. Det verkar som om hon och Thomas känner varandra sedan tidigare. Vad betyder det?

Kommentar:
Maze Runner: I dödens labyrint är en dystopisk ungdomsroman med vibbar från både Hungerspelen och Flugornas herre. Ett femtiotal tonårspojkar hålls inspärrade i en stor labyrint, utan att veta varför de är där eller hur de kommer därifrån.
 
Visst är det en spännande historia, jag blir nyfiken på labyrintens lösning, men boken är inte särskilt bra skriven. Den är väldigt tunn och går ingenting på djupet. Karaktärerna är totalt ointressanta och platta, dialogen är konstig, och det är knappt att jag bryr mig om de lyckas ta sig ut eller inte. Maze runner är den sortens bok som (antagligen) funkar bättre som film. Filmen har precis fått premiär, men jag har inte sett den.
 
Ett plus dock för att det är en snabbläst bok, och att min bokskygge trettonåring har paxat den efter mig.
 
Maze runner är första delen i en trilogi, andra delen kommer på svenska i november.
 
Fakta:
Originaltitel: The Maze Runner
Förlag: Semic
Antal sidor: 338
Utgivningsår: 2014
Första meningen: Han började sitt nya liv stående, omgiven av kallt mörker och instängd, dammig luft.
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är Inuti en bok och Boktycke.
#1 - - Anna A:

Jag gillade denna och ser fram emot att se filmen när den har premiär.

#2 - - Tina:

Jag tyckte jättemycket om denna, men jag läste den på engelska. Det kan ju göra en hel del, tycker inte att översättningen verkar så himla bra. Men tror som du att den kan göra sig som film, och jag längtar efter att se den :)

#3 - - Bokhuset:

Jag tyckte den var helt ok. Blev dock förvånad över hur många böcker han har skrivit då jag trodde detta var debuten. Ser fram emot filmen, gissar att den är bättre.

#4 - - Fru E:

Jag har också läst och har samma invändningar, men jag kunde inte sluta läsa! På fredag har filmen premiär här i USA och jag vill absolut se den! Tror den kan bli riktigt bra!

#5 - - Lotta:

Ah den har inte haft premiär än, fel av mig då. Såg bioannonsen förut och antog det, men det är visst till helgen.