From Notting Hill With Four Weddings...Actually - Ali McNamara

Det började med From Notting Hill With Love...Actually, uppföljaren hette From Notting Hill To New York...Actually, och nu är tredje boken här: From Notting Hill With Four Weddings...Actually. Titlarna är förvirrande lika, och innehållsmässigt följer de alla i samma stil. Men det är en stil jag gillar.
 
Filmfantasten och romantikern Scarlett O'Brien planerar bröllop med sin Sean i den här tredje boken. Och som alltid när Scarlett är inblandad så händer det grejer. Förvecklingar och förväxlingar i en händelserik och underhållande röra. 
 
Scarlett påminner en del om Becky Bloomwood, och parallellerna blir extra starka här när det handlar om ett bröllop på Plaza, precis som i En shopaholic säger ja. Men det blir inte skruvat på samma nivå, och Scarlett är en mer realistisk person - om än det händer grejer som vi vanliga dödliga aldrig skulle komma i närheten av.
 

Jag gillar det här, just för att jag gillar Scarlett och det är kul att få följa med henne på nya äventyr. Men om jag tar ett steg tillbaka och granskar lite mer kritiskt så är den här tredje boken inte alls lika bra som de två tidigare. Det är lite väl många saker som händer - lite här, lite där, och allt bara duttas på ytan. Och det är väldigt många osannolika och inte så trovärdiga saker som händer. Men visst är det kul att läsa om Scarlett, väldigt roligt och mysigt. Läs gärna, men läs böckerna i rätt ordning.

Ali McNamara hör till mina favoriter i genren, och redan i sommar kommer hennes nästa bok Little Flower Shop by the Sea. Cornwall, hörni... det lovar gott!
 
Fakta:
Förlag: Sphere
Antal sidor: 433
Utgivningsår: 2014
Första meningen: "Scarlett!" I hear a voice that sounds very much like Oscar's calling my name.
 
Finns på Bokus och Adlibris
#1 - - Mrs E:

Har nyss köpt hem den :-)

Svar: Bra drag ;)
Lotta - hyllan