Känslan av död - Elly Griffiths

Det är halloweenkväll i Norfolk. På Smiths museum förbereder man ett ovanligt evenemang. Inför en handfull speciellt utvalda gäster ska en medeltida kista öppnas. Den väntas innehålla kvarlevorna av en biskop. Men när arkeolog Ruth Galloway kommer dit hittar hon intendenten livlös bredvid kistan, blödande från näsa och mun. 

Kommissarie Nelson får hand om fallet. Det framkommer att intendenten nyligen mottagit hotbrev från en grupp aktivister som vill att museets samling med aboriginska kranier ska återlämnas. Men är detta verkligen motivet? Då ytterligare en person dör och Nelson oförklarligt insjuknar förstår Ruth att det måste handla om något mer än kranierna. 

Kommentar:
Känslan av död är Elly Griffiths fjärde bok om arkelogen Ruth Galloway. Griffiths deckare är underhållande tidsfördriv, jag gillar Ruth, hon är den stora behållningen. Hennes yrke som rättsarkeolog och allt vad det innebär är också väldigt intressant. Alla karaktärer är för övrigt vältecknade, och det är ett stort plus. Men det som gör att jag inte omfamnar de här böckerna totalt är att de är skrivna i presens. Jag stör ihjäl mig på det. Det blir onödlgt ospännande och många gånger känns det klumpigt.
 
Böckerna om Ruth Galloway är klart läsvärda, halvspännande och småkluriga, men jag sitter inte direkt med andan i halsen. 
 
Fakta:
Originaltitel: A Room Full of Bones
Förlag: Månpocket
Antal sidor: 285
Utgivningsår: 2013
Första meningen: Kistan utgör defintivt en arbetsmiljörisk.
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är FiktiviteterEtt hem utan böcker, Stringhyllan och Bokstunder.
#1 - - Lena:

Är riktigt sugen på att läsa dessa böcker! Deckare där arkeologi förekommer låter som en trevlig kombination!

#2 - - Eilert:

Jag erbjuder:

Har Du en gammal släkting eller god vän inom Skövde tätort eller på KSS som Du vill uppmuntra med en roman, deckare eller några serietidningar (till barn) så ordnar jag det. Jag tar endast 20 kr (som en dagstidning). Välj ur förteckning på min hemsida http://hem.passagen.se/ebjn. För mig är det ett nöje utan tanke på förtjänst. Mejla, ring 0500-484546 eller skriv en hälsning på ett kort, som Du lägger i ett kuvert till mig tillsammans med en 20-kronorssedel. Du får gärna adressera boken till Dig själv och få något att läsa snabbt och billigt. Levererar även helgdagar.
Utanför Skövde tillkommer frakt. Under 2 kg sänder jag som brev, över med Schenker. Jag kan också leverera med bil till önskad adress mot bensinkostnaden =10 kr/mil. Om Du åker förbi Skövde kan jag möta på ex. resecentrum, bensinmack eller varuhusparkering.
Eftersom jag är godtrogen och blivit lurad några gånger ber jag om förskottsbetalning

#3 - - Anonym:

Hm, jag har aldrig tänkt på att de är skrivna i presens! Intressant, ska tänka på det när jag läser Dying fall... Eller så ska jag kanske försöka låta bli? :)

#4 - - Monika:

Intressant. Jag tycker presens gör att det blir mer spännande :)

#5 - - Mrs Book Pond:

Läste min första Ruth för ett år sedan och gillade verkligen. Fattar inte varför det inte blivit fler sedan dess (jo, det fattar jag eftersom det kommer så många andra böcker emellan hela tiden!), men kanske bättre att läsa nästa på engelska? Tror lätt det är en sådan där serie jag kan läsa allt av trots vissa eventuella svackor.