Me and Mr Darcy - Alexandra Potter

Emily Albright, boknörd och bokhandelsföreståndare, har efter en rad misslyckade dejter tröttnat på män. Hon kryper hellre upp i soffhörnet med Stolthet och fördom och drömmer sig bort till en tid där männen var ärbara och vandrade fram över fälten i knäbyxor och fuktiga vita skjortor klistrade mot bröstet. Som Mr Darcy.

Hennes bästa vän försöker locka med henne på en singelresa till Mexico, och för att slippa undan bokar hon på impuls en temaresa till Jane Austens England. Bussen är full av pensionärer, och så en man, journalisten Spike Hargreaves. En självupptagen och arrogant typ som är med på resan för att skriva en artikel om varför kvinnor är så besatta av Mr Darcy, och han och Emily kommer på kant med varandra från början.

Men så möter Emily Mr. Darcy. Och varje kvinnas fantasi blir plötsligt hennes verklighet...

Det här är min tredje bekantskap med Alexandra Potter, jag har tidigare läst Calling Romeo och You're The One That I (Don't) Want . Båda riktigt bra, och jag faller pladask även för Me and Mr Darcy.

Potter skriver rappt, roligt och underhållande. Hon blandar alltid in en liten smula magi i handlingen, något som jag inte brukar vara så förtjust i, men hon får det att fungera. Det är otroligt förutsägbart, men det gör ingenting. Det är som bekant inte målet utan vägen dit som är det viktiga... Och jag har roligt hela tiden när jag läser. Alexandra Potter är en av de allra bästa när det gäller chick-lit.

Är du nyfiken på Alexandra Potter så har Cdon.se just nu en superbra kampanj på chick-lit - tag två betala för en!

Pst.. ser ni förresten hur fint omslaget är färgkoordinerat mot min blogg ?;)

Fakta:
Förlag: Hodder and Stoughton
Antal sidor: 340
Utgivningsår: 2007
Första meningen: It is a truth universally acknowledged that a single girl in possession of her right mind must be in want of a decent man.

Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är Boktimmen, Bokrecensioner och Anna & Julia Book Club.
#1 - - Louise:

Har varit lite sugen på att läsa denna, det låter som att den är bra! :)

#2 - - Bokparadiset:

Jag tänkte faktiskt på att boken passade in med din blogg innan jag läste att du skrivit det! :)

#3 - - Mrs E:

Visst är den så bra! Men du måste se till att läsa "Who's that girl?" av Potter. Klart hennes bästa.

#4 - - Em:

Jag har aldrig läst nåt av denna författare, men du har lyckats göra mig riktigt nyfiken på hennes böcker :)

#5 - - Lena:

Den där boken lät väldigt intressant och jag måste erkänna att när jag läste recensionen så kände jag väldigt mycket igen mig i tankarna som Emily har om den tiden. Hehe. Jag ska absolut kolla upp den!

#6 - - Lotta - hyllan:

Mrs E - Jag har 4 olästa Potter här hemma, bla den!

#7 - - Walter Iego:

Jag gillade verkligen omslaget...

#8 - - a-lo (the book pond):

www.cdon.com Sådärja! Var längesedan jag läste någon riktigt bra chick lit så jag ska ta och testa Potter. Det gröna skär sig nog tyvärr mot nyansen på min blogg, men det får gå ändå :)

#9 - - Cecilia:

Det här var den första av Potters jag läste och den bästa tycker jag. De andra har inte riktigt levt upp, men kan va för att den här har litterärt tema (och därtill Darcy-). Which I like =)