'Tis the season to be jolly-omslag


Jajaja, jag vet, det är inte jul än. Men snart. Det är i alla fall hög tid att börja titta på böcker med jultema, hinna beställa hem dem, och också läsa dem, förutsatt att man nu hittar något som verkar intressant.

Jag är en sån som gärna ägnar december åt att frossa i filmer med julanknytning och tv-seriers specialjulavsnitt (som nästan alltid är ganska dåliga). Det hör julen till. Men något som det varit sämre ställt med är läsning av julböcker. Jag kan inte komma på att jag läst några sådana.

I USA finns författare som Debbie Macomber som spottar ur sig böcker med jultema. Sherryl Woods, Robyn Carr och Fern Michaels är andra namn som skrivit flertalet romaner som utspelar sig under julen. Och likheterna stannar inte där. Även omslagen är väldigt lika varandra, samma uppbyggnad, i princip samma teckensnitt och liknande färgval. Trista omslag som i varje fall inte lockar mig till läsning.
#1 - - Bokdjungeln:

Ja, ja, ja! Vad glad jag blir! Tack för tipsen. :-)

#2 - - Lotta - hyllan:

Jag har faktiskt beställt en av de här, men jag minns inte vilken. Det blir en överraskning... ;)

#3 - - Boklusen:

Jag tycker att de ser så mysiga ut, men vill helst läsa på svenska. Det finns inte mycket att välja på då, eller har du något tips?!

#4 - - Bokomaten:

Någon av de där har jag faktiskt också nosat på, vill alltid ha temaläsning til julen.:) mest pga temat förstås. Annars finsn det ju massa klassiskt. Typ, Dickens julsaga. Lite rysare som utspelar sig på julen osv. Och Langs Tragedi på en Lantkyrkogård.

#5 - - Lotta - hyllan:

Fast jag vill ha julmys, inget skräck eller drama utan bara feelgood rakt upp och ner. Lilla huset i stora skogen funkar alltid, men den har jag läst så många gånger... ;)