Sommarens bästa pockettips

En av årets bästa läsupplevelser för mig, Sarah Winmans When God Was a Rabbit, finns nu ute i pocket. Det är en melankolisk och bitterljuv historia, en uppväxtskildring med en bror och en syster i fokus. Och en belgisk hare med namnet Gud. Välskriven, vacker och med en alldeles speciell stämning över sig. En bok du absolut inte får missa!

En annan favorit, Konsten att tala med en änkling av Jonathan Tropper, är också pocketaktuell, men inte riktigt än, den kommer ut först i juni. Den är charmig, varm, rolig och skriven med glimten i ögat. Man mår bra när man läst den, trots att det är en bitvis sorgsen historia.

I juni kommer också Kathryn Stocketts Niceville i pocket. Den har jag ännu inte läst, men om den är så bra som alla säger så kommer även den vara en vinnare.

En dag av David Nicholls behöver knappast mer uppmärksamhet, men OM du mot förmodan missat denna ombloggade och omtalade bok så finns den nu ute i pocket. Den är kort och gott fantastisk.

Ljuvliga Sommaren jag blev vacker av Jenny Han är ett annat pocketfynd. En äkta sommarbok, med äkta känslor.


#1 - - En bok om dagen:

Konsten att tala med en änkling - fantastiskt bra! Hoppas att ännu fler läsare hittar till den!Niceville har jag nog bara hört gott om - men läshögen börjar vara dramatiskt hög nu... ;-)

#2 - - Bokomaten:

Ja, vilka bra tips! Gillade verkligen Troppers bok också! Niceville står inbunden i hylllan fortfaraned oläst. Så går det när man liksom inte riktigt hinner med sig själv. Fick den i fölsepresent för en dryg mån sedan och blev jättejätteglad. Har jag läst för det? Nej. Otacksam man är.

#3 - - Mandelhjärta:

Hej!

Har inte läst någon av dessa böcker du tipsar om, men jag blev nyfiken på flera. ;) Skall kolla mer sen.

Jag har nu läst "Främlingen i huset" - du hade rätt: jag gillade den - men den var speciell. Titta in på min blogg, jag har skrivit lite om den.

Ha en trevlig helg! :)

#4 - - Erika:

Härligt med pockettips lagom till sommaren. Niceville har jag läst, en av de bästa jag läst på länge :) Tack för tipset på "Änklingen", lånade den på bibblan men hann inte läsa innan lånetiden gick ut, så det får bli en pocket.