Bokalfabetet 2.0 del 2

Bokalfabetet fortsätter, nu med bokstaven B. Här är mina bokiga svar.

1. Fem ord att associera till: Båt, Badkar, Bomber, Berså, Blyg

Ögonen i Gaza är en bok jag aldrig glömmer. Det är en fruktansvärd ögonvittnesskildring av två norska läkare som befann sig på plats när Israels bomber regnade över området i januari 2009. Det är den mest skakande bok jag någonsin läst. Och kanske också den allra viktigaste. Ship to Gaza får bli min båt-association.

Berså
som i trädgård får bli den mysiga och sagolika (och i Sverige så underskattade!) Förbjuden frukt av Sarah Addison Allen. Eller Garden spells som den heter i original (ogillar svenska titeln mycket!). Huvudperson Claire är något blyg och reserverad, men det händer saker som gör att hon måste öppna upp sig. Boken finns i pocket så den passar utmärkt att läsa i badkaret...

2. Fiktiv karaktär på B

Brian i David Nicholls På vinst eller förlust är en kul kille. Han försöker att imponera på sin drömtjej Alice genom att låtsas vara cool, snygg och självsäker, men det blir bara pannkaka. Rolig pannkaka!

3. Bok som innehåller ett bröllop

En shopaholic säger ja är min favorit av Shopaholic-böckerna, och i den här boken gifter sig Becky och Luke. Skruvat som alltid, och det "råkas" bli två bröllop som planeras parallellt; ett trädgårdsbröllop hemma i England hos Beckys föräldrar, och ett stort och påkostat i New York.
#1 - - enligt O:

Vill gärna läsa mer av David Nicholls efter att ha läst En dag. Att ge en bok titeln Förbjuden frukt på svenska ger väl tveksamma associationer? Garden Spell låter fint, det ska jag kolla upp!

#2 - - Boktokig:

Oj, vilken svår. Kommer inte på någon... jo förresten. Bomber... Molnfri bombnatt av Vibeke Olsson. Jättebra bok!