Fångad - Lucy Christopher

Jag hade just bråkat med mina föräldrar när jag fick syn på dig på Bangkoks flygplats. Du hade något speciellt i blicken, som om du ville ha något av mig. Ingen hade någonsin sett på mig på det sättet förut, med en sådan intensitet. Du fick mig ur balans, gjorde mig generad.

Men du kidnappade mig. Tog mig från allt som var välbekant, till sand och hetta, smuts och fara. Och du förväntade dig att jag skulle älska dig.

Kommentar:
Sextonåriga Gemma är på väg från Bangkok till Vietnam tillsammans med sina föräldrar när hon kidnappas av en främling. Mannen, Ty, för henne till Australien, där han har ett litet hus mitt ute i ingenmansland.

Ty har valt ut Gemma, han har spanat på henne sedan hon var tio år, och vet det mesta om henne och hennes familj. Han har stulit henne, för att ge henne ett bättre liv. Gemmas känslor växlar från rädsla till ilska till apati och likt Stockholmssyndromet en attraktion till sin kidnappare.

Själva storyn är helt fantastisk, en fasansfull och pirrande psykologisk thriller. Utförandet är jag dessvärre inte fullt nöjd med. Hela boken är berättad av Gemma, skriven som ett brev till kidnapparen, och det håller inte riktigt. Jag hade önskat att få mer grepp om både Gemma och Ty också, speciellt Ty hade jag velat lära känna bättre. Så inte riktigt en fullträff, men spännande och läsvärd!

Fakta:
Förlag: Rabén & Sjögren
Antal sidor: 319
Utgivningsår: 2010
Första  meningen: Du såg mig innan jag såg dig, på flygplatsen, den där augustidagen.
#1 - - Freedomtravel:

Lite nyfiken blir man ändå... låter som en ganska annorlunda bok!

#2 - - Freedomtravel:

Lite nyfiken blir man ändå... låter som en ganska annorlunda bok!

#3 - - Freedomtravel:

Lite nyfiken blir man ändå... låter som en ganska annorlunda bok!

#4 - - Lotta - hyllan:

Ja, ganska annorlunda och helt klart läsvärd!

#5 - - cilia:

Läste den boken för ett par dagar sedan :) Fick ungefär samma upplevelse av den, att det är en intressant berättelse men att den ändå saknar något.

#6 - - Chillew:

Jag håller på att läsa boken just nu och den e fantastisk spännande!

När man väl e inne i den vill man inte sluta!

#7 - - Malin:

Jag läste den för ett tag sedan, den var jättebra! Och jag grät jättemycket i slutet! :D

#8 - - sara:

håller på och läser den nu, och jag kan inte lägga ifrån mig den, måste läsa den, hela tiden, det är som en drog.Jag brukar inte alls läsa mycket annars, men denna.. denna boken är helt fantatiskt, så otroligt bra, och ändå har jag inte ens läst hälften av boken.TIPSAR OM DENNA BOKEN!! ALLA BORDE LÄSA DEN.

#9 - - julia:

helt underbar bok!

tyckte framsidan inte rikigt passar in på boken, tänkte inte läst boken först..

men jag ångrar verkligen inte att jag lånade den! den är helt underbar!!!

#10 - - natalie:

jag älskar den boken den är så spännande jag håller på att läsa den nu den är så vacker bok<3<3<3<3

#11 - - Carro:

Jag visste inte riktigt vad jag skulle tycka om den här boken. Den var ju ganska annorlunda och jag gillade den med det var något som fattades. Jättesorglig i slutet =( Läsvärd allafall

#12 - - Yvonne:

En av de bästa böcker jag läst! =)

#13 - - Elin:

läste ut den idag. den e grymt bra

#14 - - jonna:

en superbra bok! har läst den jätte många gånger! jag är tretton och tycker att den är såååååååå himla bra! väl skriven <3 lycka till i framtiden :D

#15 - - Vilma:

Tyckte iheller inte framsidan var passande till boken. Började läsa den för att jag hade väldigt tråkigt. Men jag älskar boken, tyckte den var jättefin och kunde inte lägga ifrån mig den.

Det är en bok jag verkligen rekommenderar!

#16 - - Maja:

OMG!!!! Så himla braaaa. Är på sida 282/316,5.
Har aldrig läst en bättre bok!!!!!! Önskar det var en fortsättning på den. :(