Sirila gentlemän sökes - Karin Brunk Holmqvist

"Sirila gentlemän sökes. Vi är två ensamstående damer, 81 och 79 år, varav en är lite halt. Vi söker var sin manlig vän. Vi vill gärna att ni bor i Tomelilla eller dess närhet och har bil så ni kan köra oss till Kivik när fruktträden blommar. / Sista försöket /."

Nu börjar äventyret! Alma och Margit vet inte riktigt vad "sirila" betyder, men det ser bra ut i kontaktannonsen. Damerna är fulla av kämpaglöd och vetgirighet när de vänder upp och ner på Solgläntans äldreboende där de bor i väntan på sina nya lägenheter.

Kommentar:
Det här är en feel-good roman, med något så ovanligt som två gamla tanter i huvudrollerna: 81-åriga Margit och 79-åriga Alma. Chick-lit för tanter? Ja, kanske det.

Det är finurligt berättat, och historien puttrar på. Tanterna är rara och roliga, om än kanske inte alltid så trovärdiga, och dialogen känns ibland konstruerad. Jag stör mig också en del på det upprepade sättet att skriva vars en och vars ett istället för varsin och varsitt. Är det dialekt eller bara fel? Konstigt hur som helst tycker jag.

Det här är i alla fall en småmysig, småtrevlig och smårolig bok att läsa när man bara vill ha en stunds lättsam och avkopplande läsning. Och titlen, den är ju helt underbar!

Fakta:
Förlag: Kabusa Böcker
Antal sidor: 238
Utgivningsår: 2009
Första meningen: Jädrans flåbusar, tänkte Alma Nord när de två mopederna körde förbi henne i hög fart just som hon öppnat grinden och satt fötterna på den lilla grusvägen som slingrade sig förbi hennes låga, vitkalkade hus.

#1 - - Boklusen:

Jag har bara läst en av denna författares böcker, men kommer definitivt att läsa fler. Det är som du skriver småmysigt och trevligt!!

#2 - - mimmimarie:

Jag har läst alla hennes böcker. Lite lättviktare men bra att ta till när hjärnan inte orkar med något ansträngande och man bara vill ha avkoppling. I denna boken driver författaren också lite med kommunpolitiker och andra makthavare. Ett extra plus tycker jag.

#3 - - Lotta - hyllan:

mimmimarie - ja det var ett plus, och känns som att Kjell + Ulla kan hittas "på riktigt" i många av våra kommuner...