Fallen - Lauren Kate

Efter vampyrer och varulvar är det nu änglar, och fallna änglar, som är på tapeten. Böcker som exempelvis Hush hush (Fallen ängel) av Becca Fitzpatrick, Angelologi av Danielle Trussoni och denna Fallen av Lauren Kate, försöker alla bräcka varandra med försäljningssiffror och marknadsföringsknep. Jag gillar speciellt de här änglarna som delar ut Hush Hush på gatorna - lite mer av den här sorten i Sverige tack, hör ni det alla PR-ansvariga!

Men nog om det, nu är det Fallen det gäller. Fallen handlar om sjuttonåriga Luce som hamnar på en sorts ungdomsvårdsskola efter en mystisk brand där hennes pojkvän omkommer. Luce minns ingenting från branden och kan inte förklara vad som hänt, men ingen tror riktigt på det och hon får skulden. Luce har alltid jagats av mörka skuggor, skuggor som cirklar över henne, och de blir mer och mer skrämmande på den nya skolan Swords & Cross och dess gotiska miljö.

På skolan möter hon Daniel, en kille som fångar hennes intresse från första stund. Hon dras till honom, och har en känsla av att ha träffat honom förut, men hon förstår sig inte på honom. Ena stunden visar han intresse för henne, och nästa stund avvisar han henne. Hon träffar också den charmerande Cam, som uppvaktar henne. Hon slits mellan dem båda i en slags kärlekstriangel. Luce är nyfiken på Daniel och börjar leta i skolans register efter hans bakgrund, och det hon hittar kommer att förändra hennes liv.

Jag gillar stämningen i den här boken, Lauren Kate har lyckats få till den där gotiska känslan och skapar en miljö som är mörk och mystisk. Jag blev inte helsåld på historien, men den intresserar mig. Jag vill läsa mer. Jag vill veta hur allt hänger ihop, för nu efter första boken finns det många frågetecken som hänger i luften. Jag hoppas att de rätas ut i kommande böcker, då kan det här bli riktigt bra. Fallen är första delen av fyra planerade, del två Torment kommer ut i september. Den finns (än så länge) inte översatt till svenska.

Fakta:
Förlag: Delacorte Press
Antal sidor: 452
Utgivningsår: 2009
Första meningen: Around midnight, her eyes at last took shape.
#1 - - Helena:

Det låter ju riktigt lovande. Som jag skrev häromdagen så står den här i min bokhylla men tyvärr har jag bara hunnit läsa "förordet" än. Senare i höst ska jag dock läsa den och hoppas på att den är lika bra som omslaget är snyggt :)

#2 - - Lotta - hyllan:

Jag är som sagt inte helsåld, bara 3/4... :) Men, det ser lovande ut inför fortsättningen. Omslaget till Torment är också jättesnyggt!

#3 - - Eve:

Låter intressant, har den uppskriven på min att-läsa-lista, så får se om den blir läst framöver snart.

#4 - - Anonym:

Väntar på att den skall komma på svenska !!!!!!!!!!

#5 - - Bookis:

Låter intressant. Den vill jag läsa!

#6 - - jojjo-san:

jag gillar boken ganska mkt men den är seg på sina håll. men Det jag inte alls gillar är hur tiden flyter på, det verkar ha gått några veckor, iaf minst en månad men så har det knappt gått en? Det känns lite, hm..

#7 - - ängla-fan:

Jag har en fråga.Jag har letat efter "Fallen" på flera butiker och internetsidor, men verkar inte kunna hitta den på svenska.Finns första delen (alltså fallen) på svenska ?

#8 - - Lotta - hyllan:

Ängla-fan: Den finns inte på svenska än, och jag vet inte om något förlag planerar att ge ut den.

#9 - - DINA:

Finns det fortsättning till den boken? alltså andra böcker i serien?:)

#10 - - Lotta - hyllan:

DINA: Det finns tre böcker utgivna: Fallen, Torment och Passion.

#11 - - ylva:

Har de översatt böckerna "Torment" och "Passion" till svenska ????

#12 - - Lotta - hyllan:

Nix Ylva, de finns inte på svenska, inte vad jag vet i alla fall.

#13 - - Jessica:

Jag har börjat läsa den första boken (fallen) men den verkar trög på något sätt. Hoppas den blir bättre snart!!!!!

#14 - - eve:

Jag tyckte inte om början och det tog ett tag att komma in i den, slutet var väldigt bra. Jag tyckte inte om fortsättningen. Hoppas att filmerna blir bättre!

#15 - - Sandra:

När är filmerna på väg!!!!

#16 - - Elin:

Såg att flera av er hade skrivit att den kommer komma som film. Stämmer d?

Svar: Filmrättigheterna är sålda, men jag har inte sett att de börjat med någon inspelning än.
Lotta - hyllan

#17 - - Sabine:

Hej är det någon som vet om böckerna har kommit på svenska än? Letar som en galning men hittar ingenting, det är lite frustrerande :)

Svar: Hej, det verkar inte som att de finns på svenska. Men, du skulle testa att läsa på engelska? Det är inte så jättesvårt i den här typen av böcker :)
Lotta - hyllan