Tack för i år Bokmässan!

Allmänt / Permalink / 0
Nu är årets fyradagarsrus över. Och visst var det en mycket härligare och roligare mässa i år - utan nazisterna. Det bästa med bokmässan för mig är alla möten. Möten med författare, förlagsfolk, bloggläsare, och inte minst #boblmaf, dvs alla bokkompisar och världens bästa gäng att hänga med.
 
Men det allra häftigaste mötet uppstod på söndagseftermiddagen i Bonniers monter - mina favoriter Lars Lerin och Jonas Hassen Khemiri på samma bild. Är det inte en fantastisk bild?!
 
 
Men det har förstås varit en massa fler roliga saker som hänt - här kommer några av mina höjdpunkter:
 
Bonnierförlagens frukost där morgonpigga författare ställde upp och pratade om sina böcker. Nina Lykke, Sara Kadefors, Christoffer Holst, Carolina Setterwall, Jonas von Essen och Thomas Erikson samt teamet bakom de nya Mumin-bilderböckerna, som ska locka en ny generation att älska Mumintrollen. En fin goodiebag fick följa med hem, med lite smått och gott.
 
Lovereads bloggmingel med fikabuffé och prosecco. Förlaget berättade om sin nya satsning på romance, och författarna Simona Ahrnstedt och Christoffer Holst berättade om sina böcker.
 
Theodor Kallifatides som alltid lyckas sprida ett sådant lugn och klokskap i en annars hysterisk och rörig mässa. (Och samtid!) När jag lyssnar till honom kan jag riktigt känna hur pulsen går ner samtidigt som mina tankar tar fart.
 
Jonas Hassen Khemiri pratade flera gånger under mässan i olika forum. Hans samtal med Björn Wiman om Pappaklausulen och far/son-relationen var väldigt roligt att lyssna till.
 
Jojo Moyes. Det var superkul att se henne i Sverige och höra henne prata - men personligen så tycker jag det är rätt så ointressant att lyssna till folks skrivprocesser. Jag förstår att många ju går igång på sånt, men jag hade hellre sett en annan typ av seminarium med henne när hon nu ändå var här. Hursomhelst, kul att hon var här och spred lite internationell stjärnglans.
 
Fler bilder finns på min Instagram. Nu laddar vi om inför nästa års mässa, 26-29 september 2019!  Då är det Sydkorea, jämställdhet och med(ie)vetenhet som står i fokus. Vi ses!
 
 

Det som göms i snö - Carin Gerhardsen

Spänning / Permalink / 0
Ett otroget kärlekspar sätter sig i bilen för att hitta en avskild mötesplats. En ung, vilsen kvinna får oväntat lift av en främling. En man kör för fort på de snötäckta vägarna. Alla inblandade har passerat samma ravin. Men bara en har kört någon av vägen, bara en har lämnat någon att dö.
 
Från att inte ha känt till varandra knyts de samman av en eskalerande våldsspiral, och fastän ingen av dem känner till hela bilden är det ändå någon som vet tillräckligt för att berätta historien. 
 
Kommentar:
Carin Gerhardsen är tillbaka med en ny bok, tre år efter Hammarbyserien. Jag har inte läst de böckerna, så Det som göms i snö är mitt första möte med Gerhardsen. Men det blir definitivt inte det sista. Det här är galet bra!
 
Det som göms i snö är en spännande, psykologisk thriller med många oväntade vändningar. Den första halvan av boken är förbryllande, på ett bra sätt, men sedan börjar man få grepp på ungefär hur allt hänger ihop. Helt säker kan man dock inte vara förrän på sista sidorna.
 
Det är en mycket skickligt konstruerad historia, snyggt berättad och spännande att följa hela vägen till slutet. 
 
Fakta:
Förlag: Bookmark förlag
Antal sidor: 435
Utgivningsår: 2018
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är och dagarna går.

Skendöda - Louise Boije af Gennäs

Spänning / Permalink / 0
Sara har bestämt sig för att återvända till Stockholm från Örebro, trots de märkliga och traumatiska händelser som präglat hennes första höst i huvudstaden. Mer på sin vakt än någonsin byter hon till ett jobb inom konsultbranschen och flyttar till en ny stadsdel i hopp om att de ansiktslösa förföljarna ska lämna henne i fred.
 
Men den mardrömslika utpressningen tar snart vid där den slutade. Omgiven av finansvärldens korruption och maktspel måste Sara ställa sig frågan: finns det överhuvudtaget någon hon kan lita på?
 
Kommentar:

Äntligen är den här, andra delen i Louise Boije af Gennäs Motståndstrilogi. Jag blev helt såld på Blodlokan när den kom tidigare i år, och Skendöda lever verkligen upp till mina högt ställda förväntningar. Det här är så sjukt bra, en riktig bokslukarbok för vuxna. Det är stört omöjligt att sluta läsa när man väl har börjat.

Det handlar om makt och korruption, konspirationer och hemligheter, och berättelsen ligger hela tiden i linje med verkligheten och nutiden. Jag tycker det är så himla snyggt gjort. Tempot är högt, och spänningen likaså. Man kanske kan tycka att det händer lite väl mycket saker och att det gasas på lite för mycket - men då får man tycka det. Det här är ändå riktigt bra och galet underhållande. Det är länge sedan jag läst något som får mig att bli så här uppslukad. Och jag vet inte hur jag ska klara av att vänta till januari, då tredje delen Verkanseld kommer ut.
 
Fakta:
Förlag: Bookmark förlag
Antal sidor: 473
Utgivningsår: 2018
 
Finns på Bokus och Adlibris.
 
Till top