Kodnamn Verity - Elizabeth Wein

Ungdomsböcker / Permalink / 3
Året är 1943. En kvinnlig brittisk agent arresteras av Gestapo i det naziockuperade Frankrike. Efter veckor av tortyr går hon med på att avslöja allt, och börjar skriva sin bekännelse. Det blir berättelsen om piloten Maddie som flög henne till Frankrike, om deras vänskap och kamp för överlevnad. Berättelsen om Verity.
 
Kommentar:

Kodnamn Verity har hyllats av många, såväl kritiker som läsare, men jag måste tyvärr säga att för mig blev det en besvikelse. Vi klickar helt enkelt inte. Jag kan tycka att den är bra, helt okej, men inte på långa vägar så fantastisk som det allmänna omdömet gör gällande.

Det stora problemet är att den inte berör mig eller griper tag, och jag kan inte sätta fingret på varför. Jag tycker inte heller att Maddie och Queenie är särskilt intressanta karaktärer, de borde vara det, men de är inte det. Deras vänskap känns inte, det bränns inte, det berör mig inte.
 
Jag borde som sagt gilla det här, det är min typ av bok, men som sagt, vi klickar inte.
 
Fakta:
Originaltitel: Codename Verity
Förlag: Gilla Böcker
Antal sidor: 320
Utgivningsår: 2013
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är En bok om dagen, BibliotekskattenEnligt O och  Annas bokblogg.
#1 - - Lena:

Åh, den verkar så bra. Vill läsa!!

#2 - - bloggbohemen:

Jag kom inte heller överens med den boken. Har för mig att jag inte ens läste ut den. Har svårt att förstå hyllningskören.

#3 - - Maggan Weimar:

Jag gillade den inte, kan det vara att jag inte har någon dröm om att flyta flygplan?

Till top