Lyckostigen - Anna Fredriksson

Skönlitteratur / Permalink / 4
Johanna bor på Lyckostigen. Men särskilt lycklig är hon inte. Som ensamstående mamma till två tonårsdöttrar kämpar hon för att få ekonomin att gå ihop och kan inte låta bli att känna sig avundsjuk på exmaken Calle som har startat ett nytt liv.

Calle har lämnat småstaden för Stockholm. Han har gjort karriär och flyttat ihop med den välutbildade Fanny. Men hur han än försöker känns det inte riktigt som om han passar in i sin nya miljö.

Fanny får ständigt försvara sitt val av pojkvän inför sina vänner. De anser att hon och Calle inte passar ihop. Hon blir allt mer osäker. Har de rätt i sin omtanke, borde hon lämna honom? Eller är de bara avundsjuka? 

Efter att ha vunnit en storvinst på lotto köper Johanna en exklusiv vindsvåning i samma hus som Calle och Fanny bor i. Hennes beslut rubbar allas tillvaro i grunden och de tre tvingas se på sig själva och varandra med helt nya ögon.
 
Kommentar:
Jag tyckte väldigt mycket om Anna Fredrikssons debut Sommarhuset när jag läste den förra året. Det var en sån bok som höll mig vaken halva natten, jag kunde bara inte sluta läsa. Och likadant blev det med Lyckostigen, jag vände sida efter sida och fick till slut tvinga mig själv att släcka lampan och sova.
 
Och jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är, men det är nånting med Anna Fredrikssons böcker som träffar precis rätt. Det är vardagligt, igenkännande, underhållande och lättläst, utan att för den skull vara banalt.
 
Historien växlar mellan Johanna, Calle och Fanny som berättare. Den tjuriga Johanna och den ängslige Calle, med Fanny mitt emellan dem, har alla tydliga röster och bildar tillsammans en spännande trio. Calle är den minst sympatiske men samtidigt den som är klart intressantast.
 
Lyckostigen är en riktigt bra och mycket underhållande relationsroman.
 
Fakta:
Förlag: Månpocket
Antal sidor: 365
Utgivningsår: 2013
Första meningen: De sover fortfarande båda två, ligger som oformliga byten under varsitt täcke.
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är Spetsig, Bokstunder och Boktokig.
#1 - - Thesa82:

Jag älskar när man hittar böcker man absolut inte kan släppa... Den känslan är som en drog ju hehe

#2 - - Mrs Book Pond:

Har missat Anna Fredrikssons böcker. Iofs inte ovanligt att jag är på annan planet när det gäller nyutgivning. Det här låter väldigt lovande och precis i min smak, så ska verkligen kolla upp!

#3 - - Västmanländskan:

Hej! Det finns en award till dig på min blogg.

#4 - - bokmal73:

Hade inte koll på att Lyckostigen hade kommit i pocket. Jag gillade Sommarhuset precis som du; dax att beställa hem Lyckostigen.

Till top