Det där med bokmässan...

Allmänt / Permalink / 7
Att det den årliga bokmässan i Göteborg dragit igång har knappast undgått någon. Alla, precis alla är där. Alla utom jag. (Eller alla utom jag och En bok om dagen verkar vara där i alla fall.) Men så är det när man bor hundra miljarder mil från den så ocentralt belägna mässan och inte råkar ha tretusen kronor över att lägga på flygbiljetten, och inte heller haft den goda framförhållningen att boka hotellrum för tio månader sen. Ej heller har jag haft den goda smaken att klippa håret, färgat det, målat naglarna eller köpt nya kläder. Så jag håller mig hemma.
 
Men jag är inte bitter.... Jag tycker det är så kul för alla boknördar att det finns en mässa som dom kan åka till. Jag unnar dem det verkligen. För det verkar som att bokfolket inte är så vana att resa bort med tanke på den flod av twitter- och instagrambilder på tågresor och hotellrum som vällt in det senaste dygnet menar jag. Kul för dom att få göra något nytt och spännande. Komma ut lite. 
 
Och se där, där dök det upp en bild på en räkmacka på Facebook också. Men jag är inte bitter. Jag har räkor i frysen.
 
Själv ska jag tillbringa helgen med att läsa böcker. Nån måste ju hålla ställningarna. Jag har Yrsa Sigurdadottirs Eldnatt och Belinda Bauers Ni älskar dem inte att roa mig med. Inte fy skam. Och i läspauserna ska jag avundsjukt bläddra igenom alla sociala medier för att se vad jag missar i Göteborg...
#1 - - Anna:

Jag är inte heller där (ty jag befinner mig låååångt därifrån med en helt totalt obefintlig budget). Jag har också räkor i frysen och tillräckligt med läsmaterial för att överleva helgen. Jag tröstar mig med lite skumbad jag :)

#2 - - Lena:

Inte jag heller är på bokmässan och detta trots att jag bara har 45 minuters bilväg dit. Det får bli nästa år i stället!

#3 - - Fanny:

Jag hjälper dig att hålla ställningarna! Inte heller jag är där. Kul för alla andra. Verkligen.

#4 - - Josefin:

Hehe, får se om helgen kan bjuda på några frysräkor på en stackars brödkant här också...

#5 - - Jenny E.:

Jag säger som Lena: inte heller jag är på bokmässan och jag har också cirka 45 minuters bilväg dit.

Men om du har en massa bokbbloggare i ditt twitter- och instagramflöde och även lägger till några förlag så får du en känsla av att vara på plats ändå. :)

#6 - - Lotta - hyllan:

Skönt att vi är några tappra som håller ställningarna... ;)

#7 - - Hanneles bokparadis:

Den ocentralt belägna mässan råkar vara nära Tyskaland, Irland, Romänien, Norge, Danmark.... och många andra bokländer.

Till top