Julklappstips till krimälskaren

Deckare / Permalink / 4
En av mina favoritdeckarserier är Jussi Adler-Olsens böcker om kriminalinspektör Carl Mørck och hans cold case avdelning, Avdelning Q. Del 1 och 2, Kvinnan i rummet och Fasanjägarna, har kommit ut på pocket nu i höst, och i januari kommer tredje (och bästa) delen, Flaskpost från P. Fjärde delen Journal 64 finns än så länge bara inbunden.
 
Jag kan verkligen rekommendera Jussi Adler-Olsen om du inte läst honom. Det är thrillerspännande med högt tempo, riktiga sträckläsningsböcker. Eftersom det handlar om en cold case avdelning handlar det om gamla brott som visar sig ha en koppling till nutiden. Det har vi ju läst förr, i otaliga deckare, men Jussi Adler-Olsen är grymt skicklig på att väva ihop de olika spåren till en rafflande final. Och så skriver han med humor, vilket lättar upp de tunga och fasansfulla brott han berättar om. Underhållande från första sidan till sista! 
 
#1 - - Books ABC:

Bra tips! Kände inte alls till honom.

#2 - - Kristina:

Jaaa, dom är så otroligt bra!!! Håller på med trea nu:)

#3 - - Anna (med näsan i en bok):

En av få deckarförfttare jag inte läst något av...

#4 - - Annika:

Jag har läst alla fyra i år och de är verkligen helt underbara. Spännande, varma och fyllda av humor. Får höga betyg av mig.

Till top