Bokfrågornas ABC del 24

Utmaningar / Permalink / 1

X är en klurig bokstav, jag gissar att det varit nästan lika svårt att hitta på frågorna som det är att komma på några svar. Här kommer mina svar på Bokfrågornas ABC och bokstaven X.

1. XXX avslutar brev med kyssar. Någon bokkyss du minns mer än någon annan?
Hmm... det ska väl vara någon där spänningen byggts upp ett tag innan det händer, men jag kan inte komma på någon jag minns mer än någon annan.

2. Malcolm X tillhör de stora ledarna i världshistorien. Berätta om en bok som handlar om en eller flera ledare.
Jag drar till med Presidentens hustru av Curtis Sittenfeld. Det handlar om en fiktiv president, och en fiktiv presidenthustru. Boken är löst baserad på Laura Bush, men det mesta är ett verk av författarens fantasi.

3. Mina barn är så små att hemmet fortfarande är fritt från xbox eller någon annan spelkonsol. Trots detta (eller just därför) vill jag att du berättar vilken bok du skulle vilja göra om till spel för just xbox (för bokstavens skull då…)
Det finns nog ingen som är sådan tv-spels analfabet som jag, så jag passar på den.

4. Den som lider av xenofobi är rädd för det som är främmande. Främlingsfientlig med andra ord. Har du läst någon bra bok som handlar om detta?
Lasermannen av Gellert Tamas är en stark och läsvärd skildring av Lasermannen och 90-talets Sverige med det klimat som rådde då.

Bokhyllan - v.47

Bokhyllor / Permalink / 2

Ett ständigt återkommande problem när man pratar om böcker och bokhyllor är platsbrist. Dels plats för böckerna i hyllan, för den blir överfull, och sen också placering av själva bokhyllan i rummet. Det är svårt att hitta bra ställen för sin hylla. Den här hyllan löser kanske det ena problemet, då den är lätt att flytta omkring. Hyllan heter Kantik och är designad av Patricia Yasmine Graf.

Den ska stå lutad mot en vägg, och man placerar in böcker i de olika facken. Ingen montering av hyllan krävs, utan den hålls på plats av böckernas vikt. Det är alltså lätt att flytta hyllan till en annan vägg eller ett annat rum om det skulle behövas. Priset för Kanik är 239€.
Till top