Mörka skuggor i Sunderbyn - Majvor Müller

Förlag: PUF-förlag
Antal sidor: 311
Utgivningsår: 2008

Journalisten Hanna Storm blir indragen i en härva av hämnd och hat efter att en patient spårlöst försvinner från akuten på Sunderby sjukhus. Inne på sjukhuset gömmer sig onda krafter och allt tar en ny vändning när en sjuksköterska blir brutalt överfallen och nedslagen utanför sitt omklädningsrum. Det som inledningsvis ser ut som ett isolerat försvinnande visar sig vara ett fall med många bottnar.

Kommentar:
Det här är en lite spretig historia, som faktiskt inte är särskilt bra. Historien känns lite bortslarvad. Det finns många språkliga slarvmissar, avsaknad av punkter, slöseri med kommatecken, fel namn på personer och liknande irriterande småfel i texten som känns otroligt onödiga, och som tar bort mitt fokus från själva deckarintrigen.

Det intressantaste för mig var själva miljöbeskrivningarna då den utspelar sig i mina hemtrakter, och bitvis var den rätt så underhållande att läsa. Men den hade kunnat vara så mycket bättre!

Kommentarer :

#1: kontakt

Jag blir också väldigt lockad att läsa bara för att den utspelar sig i Sunderbyn. Fast deckare brukar inte vara min melodi så... nä.

skriven
#2: Terese

Tack för tipset! :)

skriven
#3: Anna

Hej!Har just läst denna bok. Och jag måste faktiskt instämma med dina kommentarer ang boken. Men jag har fått höra, att tydligen är det ett x antal böcker som blev tryckta utan att de hade redigerats.

Jag kommer själv från Piteå och det roligaste med boken, var ju att man visste hur platserna såg ut.// Anna

skriven

Kommentera inlägget här :