Cornelia, Cary Grant och kärleken - Marisa de los Santos

Skönlitteratur / Permalink / 3
När Martin Grace dyker upp på det hippa caféet förändras Cornelia Browns liv. Charmig och sorglös, och Cary Grant upp i dagen, tar Martin Cornelia med storm. Deras konversationer är  fulla av liv, blickarna lyser av intresse. Men det visar sig snart att Martin är mer förändringarnas budbärare än förändringen själv...

På andra sidan stan kämpar elvaåriga Clare Hoobs med att ta hand om sig själv. Hennes allt mer instabila mamma har haft ett sammanbrott och rest sin väg, och lämnat Clare ensam i det stora huset. Clare tar mod till sig och söker upp sin pappa.

När Clares och Cornelias vägar korsas blir Cornelia snabbt den viktigaste personen i Clares liv. Tillsammans hanterar de svårigheter i livet och upptäcker betydelsen av äkta kärlek.

Kommentar:
Låt inte omslaget skrämma er. Det här är en alldeles underbar bok, en bok att bli förälskad i! Det är en varm och mysig feelgood historia, som är skriven på ett roligt, vackert och ibland poetiskt språk. Det är tunga saker som skildras i boken, både död och psykisk sjukdom, men det blir aldrig tragiskt och jobbigt eller smetigt och kletigt, utan det skildras med varsam hand och värme. Och humor och kärlek.

Cornelia är 31 år och drömmer om den stora kärleken. Helst då i form av Cary Grant eller någon annan gammal filmhjälte. Clare är 11 år och identifierar sig med Anne på Grönkulla och andra föräldralösa men starka karaktärer. Båda behöver de någon, och denna någon finner de i varandra. Berättelsen växlar mellan Cornelias och Clares olika perspektiv, Cornelia i första person och Clare i tredje person. Det kanske skulle kunna upplevas som hoppigt och rörigt, men så är inte fallet utan det ger snarare ett lyft till historien.

Marisa de los Santos är en författare jag aldrig tidigare hört talas om, och jag blev nyfiken på henne och köpte denna pocket då jag läste att Sarah Jessica Parker planerar att göra huvudrollen i filmen baserad på boken. Jag vet inte om Sarah Jessica Parker skulle vara mitt förstaval när det gäller huvudrollen. Jag tänker mig någon mer Audrey Tatou-lik, jag tycker för övrigt att den här boken har sina likheter med Anna Gavaldas Tillsammans är man mindre ensam, där just Audrey Tatou spelade huvudrollen i filmen.

Fakta:
Förlag: Damm Förlag
Anta sidor: 335
Utgivningsår: 2007
Första meningen: Mitt liv - mitt riktiga liv - började när en man promenerade in i det, en stilig främling i en välskuren kostym.
#1 - - Lilla a:

Vilken fin blogg du har! Jättemysig.Nästa vecka kommer bokklubben som jag är med i hem till mig. Tills dess skall jag ha kommit på fem till sex böcker att föreslå för de andra. Har du någon bok som du skulle rekommendera att vi läste?Juliga hälsningar från

/Lilla a

#2 - - Lilla a:

Tack för dina tips! Snart finns du med i tabellen. Jag är så glatt överraskad över att det var så många som ville vara med och dela med sig av sina favoritböcker. Nu kommer jag inte behöva tänka ut några nya böcker på de närmaste åren för jag har ju en ordentlig pott att ta ifrån.Kram lilla a

#3 - - Jessica:

Skummat runt lite på din blogg och kommit fram till att våran boksmak är rätt lika. Hittade dock ingenting om Catharina ingerman-sundberg. Som jag ser så gillar du historiska romaner som jag då kommer du ÄLSKA dessa böcker. Det är 3 just nu i serie och den sista heter befriad. lite osäker på om det var ettan eller tvåan som heter förföljd, läsvärt och rekomenderar den starkt.

Gillade även Freja-serien av Johanne Hildebrandt.

Påven Johanna och katedralen vid havet är också starka bra böcker :)

Till top