I dina kläder - Jane Green

Utifrån sett har Vicky Townsley allt. Hon bor i London, har bra ekonomi, är snygg, singel och arbetar på den supertrendiga tidningen Poise! Men hon skulle ge upp allt för en man, barn och ett hus på landet komplett med trägolv och perenner.

Amber Winslow, å andra sidan, har allt det som Vicky vill ha. Visserligen på andra sidan Atlanten, men där finns hon med man, barn, hund, nanny och ett enormt hus. Hon tillbringar sina dagar med andra hemmafruar och de tävlar om vem som har de senaste märkeskläderna, dyraste vigselringarna och det häftigast inredda huset.

Men Amber är inte heller lycklig. Så när hon ser att Poise! Söker en läsare som vill byta liv med en glamorös journalist under en månad, sätter hon sig ner för att skriva en ansökan.

Aldrig kunde hon tro att just hon skulle bli vald.

Kommentar:
Gräset är alltid grönare på andra sidan, eller? Det här är en underhållande och lättsmält historia om två kvinnor som byter liv med varandra. Den handlar om att lära sig uppskatta det man har, och inte tro att det någon annan har är så perfekt och glassigt hela tiden.

Det är ett ovanligt långsamt tempo för att vara den här typen av bok, över halva boken har hunnit passera innan ens själva bytet sker. Lite småbesviken blev jag faktiskt när jag läst klart den, jag hade väntat mig lite mer, och önskar att Green hade kunnat ge historien några fler kryddor och oväntade situationer. Förutsägbar? Javisst, men också charmig och underhållande.

Fakta:
Förlag: Månpocket
Antal sidor: 320
Utgivningsår: 2008
Första meningen: Det här är ingen vanlig romantisk historia.
#1 - - H:

Men visst skulle det vara kul att få prova på ;)

#2 - - Ango:

Visst var den otroligt förutsägbar, men det är alla chic-lit. Jag tyckte den var varm och mysig och visar att gräset sällan är grönare på andra sidan.Kram

/Ango

#3 - - Junibarn:

Har lånat hem den från bibblan. Den verkar bra, men samtidigt är det så svårt att veta. Kul med någon som läser samma typ av böcker som jag!